Termeni si Conditii Inchirieri Masini www.inchiriazaieftin.ro

 

1. Autoturismul închiriat poate fi folosit doar cu respectarea stricta a legislatiei rutiere si a tuturor modificarilor acesteia, a hotarârilor sau reglementarilor ce modifica sau completeaza legislatia rutiera în vigoare, la data încheierii contractului. Orice încalcare a acestor norme în legatura cu obiectul prezentului contract, va duce automat la costuri suplimentare ce se vor factura clientului. Autoturismul închiriat nu poate fi folosit decat de persoana semnatara a acestui contract sau de o persoana desemnata de acesta, numit utilizator si care va fi specificat in contract. Orice modificare a acestei clauze se va anunta de în data proprietarului si se vor completa documentele ce stau la baza acestui contract. Încalcare a acestei clauze duce de drept la intreruperea contractului de închiriere.

2. Autoturismul închiriat nu poate fi folosit la transportul de persoane sau bunuri materiale ori pentru tractarea altor autoturisme, contra cost.

3. Autoturismul închiriat nu poate fi folosit la transporturi de materiale periculoase sau interzise de lege, toate responsabilitatiile pentru aceste activitati revin în exclusivitate clientului.

4. Autoturismul închiriat va fi folosit doar în limitele tehnice impuse de constructor si nu se va folosi în competitii de viteza sau concursuri auto. În cazul defectiunilor aparute ca urmare a acestor activitati, autoturismului i se va întocmi un raport de activitati si un raport tehnic constatator, iar clientul va fi raspunzator material pentru acesta, urmand a se întocmi actele legale de plata.

5. Este interzis cu desavârsire conducerea autototurismului închiriat de catre persoane aflate sub influenta alcoolului, drogurilor sau a oricarui substante interzise de lege, pe toata durata desfasurarii prezentului contract. Daca în eventualitatea produceri unui eveniment rutier în urma caruia se constata încalcarea acestei prevederi, clientul raspunde material, civil sau penal, în totalitate, de pagubele produse, inclusiv de pierderile cauzate de zilele de stationare, în limita sumei convenite de comun acord, ca fiind tariful practicat /zi de închiriere.

6. Pe durata contractului, orice defectiune aparuta va fi remediata doar cu acordul proprietarului sau la indrumarea de catre acesta in service-urile autorizate.

7. La parasirea autoturismului, în parcarile amenajate, se vor plati taxele aferente dupa care autototurismul va fi incuiat si asigurat, pentru evitarea eventualelor furturi. Nu se vor lasa niciodata acte originale în interiorul masinii în timpul stationarii ei.

8. Clientul se obliga sa returneze autoturismul închiriat la sfarsitul perioadei de închiriere în starea initiala. Orice modificare a stari initiale prin lovire, distrugere, sau cu plinurile incomplete, va duce la folosirea totala sau partiala a fondului de garantie constituit pe perioada închirierii. Clientului i se interzice vanzarea, subînchirierea sau lasarea drept gaj a autoturismului închiriat.

9. Pentru închirierea unui autovehicul este obligatoriu ca soferul sa aiba varsta minima de 21 de ani si/sau sa aiba permis de conducere categoria B, de minimum un an. Proprietarul îsi rezerva dreptul de a refuza închirierea unui autovehicul catre client fara nici o explicatie suplimentara.

10. Perioada minima de închiriere este de 72 de ore. Autovehiculul este livrat clientului gratuit în baza prezentului contract, în stare generala buna si functionala, fara vicii ascunse de asa natura ce impiedica deplasarea acestuia.

11. Tarifele de închiriere, prezente fisa fiecarei masini de inchiriat, precum si garantia se platesc integral la inceputul perioadei de închiriere. În tarife sunt incluse: asigurarea asigurare obligatorie, full casco, rovineta, livrare gratuita in incinta Aeroportului Cluj-Napoca indiferent de ora sau zi. În tarife NU sunt incluse: combustibillul si solutiile de spalat parbrizul, amenzi de circulatie si de parcare, asigurare persoane si bagaje.

12. Autovehiculele folosite au asigurari CASCO valabile pe teritoriul Romaniei. Asigurarile acopera toate daunele provocate de accidente tamponari sau alte incidente minore ce sunt provocate de alta persoana decat clientul sau imputernicitul acestuia, cu conditia intocmirii formatiunilor legale: proces verbal constatator, dovada de reparatie, Anexa 2, eliberata de politia rutiera pe raza localitati unde s-a produs incidentul. Asigurarile NU acopera daunele provocate de: erori de pilotaj, zgârieturi, capace de roti sparte, pene de cauciuc etc.

13. Asigurarile NU acopera defectiunile produse la motor sau subansamblele acestuia care sunt cauzate din vina clientului, datorate unei utilizari necorespunzatoare si care vor fi certificate de catre un atelier auto specializat.

14. Asigurarea NU acopera daunele provocate din incidente produse de catre client ca urmare a consumului de alcool, droguri sau a altor substante interzise de lege. În aceste cazuri clientul va suporta toate cheltuieliele de reparatie inclusiv zilele de stationare în service, raspunzând totodat în mod exclusiv de faptele sale.

15. Asigurarea NU despagubeste furtul autoturismului în cazurile în care acesta este lasat cu cheile în contact, descuiat si nesupravegheat. Pentru despagubirea furtului este obligatoriu a se prezenta cheia si talonul cu care a fost predata masina catre client.

16. Pe durata prezentului contract clientul este raspunzator de toate daunele produse unor terti, în cazul în care acestia au pretenti suplimentare, sau în cazul în care valoare pagubelor depaseste suma sigurata.

17. Asigurarea NU acopera eventualele amenzi de circulatie pe timpul desfasurari contractului de închiriere, ele fiind suportate de catre client. În eventualitatea în care amenda soseste prin posta la o durata ulterioara, procesul verbal de constatare a contraventiei va fi returant politiei pe raza localitati unde sa produs contraventia, însotit de actele celui care a semnat contractul de închiriere sau a utilizatorului desemnat de acesta.

Documentele necesare pentru închirierea unei masini

    • Cartea de identitate în original si o copie;
    • Permis de conducere în original si o copie;
    • Documentele trebuie sa apartina persoanei care închiriaza si semneaza contractul de închiriere.

Garantia

Se plateste o garantie în functie de tipul autoturismului, care variaza intre 100-400 euro. Garantia se restituie la predarea masinii in aceeasi moneda în care a fost depusa, în conditile în care masina se afla în aceasi stare tehnica si estetica în care a fost preluata.